projekt

případová studie
deny grigorik

Práce na tomto projektu mne velmi bavila. Deny Grigorik je tanečnice, choreografka, lektorka exotik pole dance a stylu frame up. Také několikanásobná vítězka v Czech Pole Art. Oslovila mě s poptávkou na tvorbu kreativního vizuálu, originální promo fotografie, které ještě v portfoliu nemá. Podmínkou bylo dát důraz na taneční boty a umělecký přesah.

jak tento projekt vznikal?

Každému mému projektu předchází docela složitá příprava a plánování. V jednotlivých bodech si projdeme, jak probíhala příprava na tento projekt.

Před každým projektem začínám plánování brainstormingem a tvorbou moodboardu, který pomáhá ukázat klientovi mou předběžnou vizi. Procházím inspiraci především v zahraniční reklamní a fashion fotografii, čerpám ale také z dějin umění. 

Realizace těchto fotografií je inspirovaná kubismem. Vyrobila jsem v ateliéru obří kostku na míru klientce (zde si můžete prohlédnout backstage videa). Kostka měří 160×160 cm. Je záměrně menší než je klientka. Díky tomu se mi podařilo dosáhnout netradičních póz a úhlů záběrů. 

Moodboard

Moodboard je pro mne plán toho, co budu fotit. Dnes už bez něj nedám ránu ani na menší focení. Díky němu nejen vím, co budu fotit, ale vím i jak bude celá scéna vypadat, jak ji budu svítit, jaké pózy budu chtít po modelce, znát barevné ladění, prostory, co vzít sebou a další nutné informace.

Moodboard je pro mne také forma brainstormingu. Dlouhodobě si ukládám nápady do složek. Fotky následně poskládám vedle sebe, abych věděla, jak bude výsledný projekt vypadat. 

Moodboard pro Deny byl laděný do tyrkysovo-oranžové barvy, s extravagantním líčením, účesy i barevně výraznými outfity a samozřejmě s pózami na míru profesionální tanečnici.

Líčení

Na naše focení jsme vyzkoušeli hned tři odlišné styly líčení, vyměnili několik různých outifů a také práce se světlem i rekvizitami byla pro každý look jiná.

Tým

Na každé větší focení je spolupráce s dalšími profesionály naprosto nepostradatelné. Na make-up jsme přizvaly Adélu Andělu. Vícenásobnou mistryni ČR a vícemistryně světa.

Realizace

Celému focení předcházela výroba Kostky, která trvala několik dní. Začala jsem plánováním ideální velikosti, která nakonec byla 160 cm na všechny strany. Denisa má totiž i s botama skoro 2m, takže mi vycházela tato velikost jako ideální na můj záměr. Společně s mým mužem jsme namontovali nařezané dřevěné desky k sobě. Na závěr jsem kostku vymalovala na tyrkysovou barvu, která byla stěžejní pro můj moodboard.

reference klienta

„Amazing photographer, all my recomendations! Great ideas, creativity, great communication and everything was as told. Top of the top!“

Denisa Grigorik

další projekty

Zajímají vás další kreativní projekty, kterými se můžete nechat inspirovat?

Domluvme si
schůzku

Chcete se mnou také spolupracovat? Ráda vám poradím. Dáme si spolu zdarma 20min call, kde mi nastíníte vaši představu a já vám navrhnu ideální řešení, které se vejde do vašeho budgetu.